Kanal Tedavisi
Çürük bir dişiniz varsa kanal tedavisi ihtiyacını erken tespit etmek enfeksiyonun yayılmasını ve dişlerinize daha fazla zarar vermesini önleyebilir.
Enfekte olan ve tedavi edilmeyen pulpa (diş özü) diş kaybı ile sonuçlanabilir. Uygulanacak bir kanal tedavisi ile bunun önüne geçilebilir.
Nasıl Yapıyoruz?
Diş hekimlerimiz enfekte pulpa dokusunu çıkaracak, kök kanal sistemini dezenfekte edecek ve daha fazla çürümeyi önlemek için reaktif olmayan bir malzeme ile bölgeyi kapatacaktır. Ardından dişi korumak ve eski haline getirmek için bir dolgu ya da kaplama yapılır.
Kanal tedavileri dişinizi çekimden kurtarabilir ve size implant seçeneğinden önce son bir çıkış sunar.
Tedavi Süreci
Kanal tedavisi, durumun karmaşıklığına bağlı olarak genellikle 1 ila 2 seans gerektirir.
İlk seansta diş hekimlerimiz dişinizi muayene edecek ve kanal tedavisinin gerekli olup olmadığını belirlemek için röntgen çekecektir.
Kanal tedavisi sırasında diş hekimlerimiz, enfekte pulpayı çıkarmadan önce etkilenen bölgeye lokal anestezi uygulayacaktır. Daha sonra tüm bakterileri yok etmek için dişi dezenfekte edecek ve kök kanalınızın içini şekillendirecektir. Boşluk daha sonra doldurulur ve gelecekteki enfeksiyonu önlemek için kapatılır.
Kanal tedavisinden sonra dişi korumak ve tam işlevini yerine getirmek için kron veya başka bir restorasyon yöntemi kullanılabilir.