Genel Diş Hekimliği

genel diş hekimliği

Ağız ve diş sağlığı kontrolleri, diş taşı temizliği, diş dolguları veya diş çekimi gibi tüm düzenli diş bakımı ihtiyaçlarınızı tek bir yerde karşılayın. Çok çeşitli genel diş hekimliği hizmetlerimizle diş hekimlerimiz ağız ve diş sağlığı ihtiyaçlarınız için size özel kişiselleştirilmiş tedavi planları hazırlayabilir.

Diş Taşı Temizleme ve
Diş Parlatma

Dişlerinizden uzaklaşmayı reddeden inatçı, sarı bir madde olduğuna dikkat ettiniz mi? Düzenli olarak fırçalasanız ve diş ipi kullansanız bile diş plağı ve diş taşı oluşabileceğinden, bu yaygın olarak görülen bir durumdur. Birikmiş plak ve tartar, profesyonel diş aletlerine sahip bir diş hekimi tarafından en iyi şekilde temizlenebilir.

Diş taşı temizliği için yılda 1 veya 2 kez diş hekimine gitmenizi öneririz. Diş eti şekillendirme, diş eti çizgisinin altında oluşan inatçı tartar ve plak oluşumunu gidermek için yapılan rutin bir işlemdir. Temizlemeden sonra, dişlerinizin görünümünü iyileştirmek ve bakterileri yok etmek için dişlerinizi bir parlatma macunu ve dönen bir lastik (elektrikli diş fırçasına benzer) ile parlatacağız.

Bu, ağız sağlığınızı iyileştirmeye, kahve, çay, sigara kullanımından kaynaklanan yüzey lekelerini temizlemeye ve uzun vadede diş eti iltihabı, diş eti hastalığı ve diş çürümesi riskini azaltmaya yardımcı olacaktır. Sadece 1 saat içinde temiz ve daha parlak dişlere sahip olarak kliniğimizden ayrılacaksınız.

Diş Dolguları

Dolgular, çürüme veya hasar nedeniyle kaybolan diş yapısının düzeltilmesine yardımcı olur. Örneğin, dişinizin küçük bir parçası kırılırsa dolgular onu onarabilir, normal işlevine ve görünümüne geri getirebilir ve bakterilere karşı bir bariyer sağlayarak daha fazla çürümeyi durdurabilir.

Dolgular ayrıca dişler arasındaki küçük boşlukları, özellikle de ön dişlerdeki boşlukları kapatmak ve simetrik görünmelerini sağlamak için de kullanılabilir. Doğal dişleriniz gibi görünecek ve hissettirecek amalgam, kompozit rezin ve cam iyonomer siman gibi çeşitli malzemeler kullanıyoruz.

Diş Çekimi

Çekimi düşünürken, öncelikle etkilenen dişi kanal tedavisi veya diş kronları gibi diğer prosedürlerle kurtarılıp kurtarılamayacağını görmek için değerlendireceğiz .

Dişleriniz ilerlemiş diş eti hastalığından, derin çatlaklardan veya derin çürüklerden etkileniyorsa, diğer tedaviler dişlerinizi koruyamayabilir ve bunun yerine dişlerin çekilmesini önerebiliriz.

Diş teli tedavisine başlamak üzereyseniz, boşluk yaratmak ve dişlerinizin daha iyi hizalanmasını sağlamak için de diş çekimi önerebiliriz.

Herhangi bir çekim işleminin uzman bir teşhis ve tedavi planı ile başlayacağından emin olabilirsiniz.

Ağız Koruyucu Plaklar

Kendinizi geceleri veya stresli durumlarda dişlerinizi gıcırdatırken buluyor musunuz? Diş gıcırdatma veya diş sıkma, zamanla diş minesini aşındırabilir ve hatta dişlerin kırılmasına neden olabilir.

Ağız koruyucu plaklar dişlerinize daha fazla zarar gelmesini önlemeye yardımcı olabilir. Üst veya alt dişlere uyacak şekilde tasarlanır ve özelleştirilirler. Bu plaklar, üst ve alt dişlerinizin birbirine temas etmesini etkili bir şekilde önleyecek ve aralarındaki darbeyi emecektir.

Dişlerinizi ne zaman gıcırdattığınıza veya sıktığınıza bağlı olarak gece, hatta gündüz saatlerinde de takmanızı tavsiye edebiliriz. Ağız koruyucu plaklar özellikle yakın temas içeren sporlar sırasında da dişlerinizi darbelerden korumanıza yardımcı olurlar.

Ağız koruyucular, doğru alanlarda tam da ihtiyacınız olan kalınlıkta olmalı ve esnekliği konforla birleştirmelidir. Konuşmaya ve nefes almaya müdahale etmemelidirler.

Randevu Talebi

Tüm Tedaviler